Deana At Nevicata’s Z Certovej Zahrady ”Manta” ja Nevicata’s Julia Roberts ”Brindi” luonnetestissä!

Lisää kommentti

Kaverukset Manta ja Brindi osallistuivat Tuusulassa 13.9.2014 järjestettyyn luonnetestiin, jonka järjestivät Bullmastiffit ja mastiffit ry ja jossa tuomareina toimivat Lea Haanpää ja Tarja Matsuoi.

Motiivina testiin osallistumiseen oli mattejen, Minnan ja Marjo-Riitan, silkka kiinnostus siihen, miten bostonitytöt käyttäytyisivät tilanteissa, joissa niitä paineistettaisiin ja stressattaisiin. Tuomarit kertoivat, että luonnetesti on paljon rankempi koiralle kuin MH-luonnekuvaus, johon tytöt olivat jo osallistuneet ja jossa tytöillä oli ollut tosi kivaa.

Mantan koe Minnan kertomana :

Ensin tuomarit tiedustelivat Mantan iän ja onko sen elämässä tapahtunut mitään ikäviä kokemuksia – omaksi onnekseni pystyin toteamaan, että olin onnistunut siihen asti pitämään koiran turvallisessa ympäristössä ilman uhkaavia tilanteita. Tästä sitten alkoi testi, jonka ensimmäisessä vaiheessa testataan koiran taisteluhalua haastamalla sitä leikkiin. Ensin tuomareiden kädessä oli puinen keppi. Ilmeisesti Manta oli huomannut narun, joka kulki kentän poikki pusikkoon, joten sen mielenkiinto leikkimiseen oli hivenen herpaantunut. Mutta kun toinen tuomareista löysi lelulaatikosta ”oikean” lelun, niin Manta sitä sitten ”tappoi” ihan koko kropan edestä. Tämä oli leikkivän tuomarin mielestä sangen huvittavaa, joten toinenkin tuomari halusi asiaa kokeilla.

Toisessa vaiheessa kentän poikki metsään vievän narun päästä vedettiin koliseva ja kumiseva pulkka, johon oli taiteiltu ihmishahmo istumaan…

Manta ensin hivenen hämmästyi tilannetta, mutta sitten se alkoi äänekkääsi haukkumaan lähemmäksi tulevaa pulkkaa, etsien hahmon kasvoja ja lopulta se yritti viedä hahmon pipon ”päästä”. Sitten lähdettiin kulkemaan kohden maalimiehen kulmausta, jonka takaa hyökkäsi henkilö keppi kädessä karjuen…

Manta alkuun hyppelehti minun sivullani, kunnes se alkoi haukkuen uhittelemaan hyökkääjälle hypellen hyökkääjää kohden ja jäi sitten minun ja hyökkääjän väliin suojelemaan ”mammaa”. Tosin koska Mantan haukku on melkoisen kylpyankkamaista, niin eihän sitä kukaan pystynyt tosissaan ottamaan, vaikka hyvin tosissaan pieni Bostoni puolusti emäntäänsä…. hilpeä naurun remakan saaden aikaiseksi. Manta lähti kiltisti hyökkääjän matkaan, kun tilanne oli ohi. Kun se päästettiin irti ja kutsuin sitä luokseni, se teki muutaman kunniakierroksen kentän ympäri.
Vuorossa oli haalarin veto maasta kun ollaan kohdalla sekä tynnyrin irti päästö kun olemme päässeet tynnyrin ohi. Molemmissa tilanteissa Manta säpsähti äkillisesti syntynyttä liikettä haalarin noustessa edestä ja tynnyrin kolistessa
takana ääntä pitäen. Kumpikaan tilanne ei sitä jäänyt vaivaamaan. Haalari ohitettiin sen kummemmin reagoimatta ja tynnyri käytiin haistelemassa heti tapahtumien jälkeen. Sitten oli Äipän etsiminen pimeästä kontista …. alkuun Manta ei lähtenyt minua etsimään, mutta lopulta se löysi luokseni.
Tämän jälkeen koira jätettiin yksin kiinnitettynä seinään ja sitä uhkailtiin toisen tuomarin toimesta … itse en tätä nähnyt, koska minun piti olla poissa näkyviltä. Sain kuulla, että tässä tilanteessa Manta olisi mieluusti lähtenyt vain kalppimaan. Se ei edes yrittänyt nousta hyökkääjää vastaa puolustaakseen itseään, mutta kun hyökkäystilanne oli ohitse, se ei jäänyt pitämään kaunaa hyökkääjälle.
Viimeiseksi oli laukaustesti – missä laukaistiin kahdesti. Ensimmäisellä kerralla kuljettiin kohden laukausta ja toisella kerralla seistiin paikalla, kun laukaistiin. Tässä vaiheessa Manta oli sen verran kierroksilla kaikesta tapahtuneesta, että sillä ei ollut malttia seistä paikoillaan odotellen laukausta, vaan se närppi minua ahterista, tyyliin ”mennään jo”.
Tuomarit tulkitsivat tämän laukauskokemattomuudeksi – minkä kyllä korjasin sitten yhteenvedossa, että tästä ei ole kyse. Sillä Manta ei korviaan lotkauta MeJä kokeen laukaustestissä.
Yhtä kaikki toinen tuomareista oli sitä mieltä että päivän parhaimmat koirat olivat ensimmäisenä testattu englanninbulldoggi HellsinkiHolliday (206 p.) ja päivän viimeinen eli Manta (182 p.) Olin jokseenkin yllättynyt Mantan
korkeasta pistemäärästä. En osannut etukäteen odottaa siltä ainakaan näin vahvaa puolustushalua.
LTE, Tuusula, 13.9.2014 : FI46473/10 DEANA AT NEVICATA’S Z CERTOVEJ ZAHRADY

Arvo Osasuoritus Tulos Pisteet
1 +1 Toimintakyky Kohtuullinen 15
2 +1 Terävyys Pieni ilman jälj. jäävää hyökkäyshalua 1
3 +3 Puolustushalu Kohtuullinen, hillitty 3
4 +3 Taisteluhalu Suuri 30
5 +1 Hermorakenne Hieman rauhaton 35
6 +3 Temperamentti Vilkas 45
7 +1 Kovuus Hieman pehmeä 8
8 +3 Luoksepäästävyys Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin 45
9 ++ Laukauspelottomuus Laukauskokematon
Yhteensä 182

Brindin koe Marjo-Riitan kertomana:
Edellä Mantan kokeen yhteydessä on jo kerrottu, minkälaisia testin eri osa-alueet ovat. Ne ovat erikoiskokeita, joilla koiran luonnetta testataan. Näiden lisäksi tuomarit tarkkailevat koko luonnetestin ajan koiran hermorakennetta, temperamenttia, taisteluhalua, terävyyttä ja kovuutta. Oli mielenkiintoista seurata näiden kahden, lähes samanikäisen bostonitytön käytöstä eri tilanteissa. Ja löytyihän niitä luonne-eroja, vaikkakin aika pieniä pisteissäkin mitattuina.
Testikentälle saavuttaessa Brindi osoitti suurta ihmisrakkautta juoksemalla vauhdilla ja epäröimättä tuomareita tervehtimään. Sitten se kellahti tapansa mukaan selälleen, kun sitä siliteltiin ja kosketeltiin.
Taisteluhalua mittaavassa osiossa ”leikki tuomarin kanssa” Brindi aloitti leikin epäröimättä, pureutui tiukasti kiinni tuomarin pitelemään keppiin ja taisteli siitä innokkaasti.
Toimintakykyä testaavassa kelkka-kokeessa, Brindissä näkyi lievää pelkoa. Se perääntyi hieman nykivän ja kolisevan kelkan lähestyessä, mutta pian pelko häipyi ja se meni uteliaasti tutustumaan kelkassa jököttävään outoon ihmishahmoon.
Seuraavassa osiossa, jossa testattiin puolustushalua ja terävyyttä, Brindi ei näyttänyt juurikaan pelkäävän keppiä heiluttavaa ja karjuvaa hyökkääjää. Se on niin luottavainen, että se ei usko, että yksikään ihminen voisi tehdä sille pahaa. Sillä ei siis ollut juurikaan puolustushalua ja terävyyskin oli vähäistä, koska se oli heti hyökkääjän kaveri.
Kovuutta testattiin äkisti maasta hyppäävän haalarin avulla. Brindi hätkähti haalarin pompatessa, mutta kun haalari ohitettiin toisen kerran, pelko oli häipynyt.
Temperamentin erikoiskoe oli takaa tuleva rämisevä tynnyri. Tämä oli Brindille kaikista pelottavin juttu koko luonnetestissä ja se yrittikin paeta kauemmaksi. Suurin pelko kuitenkin häipyi aika nopeasti ja Brindi tuli haistelemaan tynnyriä hieman epäröiden.
Toinen toimintakykyä testaava koe oli pimeä huone, josta koiran pitäisi löytää piilossa oleva ohjaajansa. Brindi suoriutui tästä viiveellä. Tuomarit joutuivat hieman kannustamaan sitä huutelemalla.
Terävyyttä testattiin myös kokeella, jossa seinään kytketty yksin olevaa koiraa ensin uhataan ja sitten uhkaaja
muuttuu ystävälliseksi. Brindi ei taaskaan pelännyt uhkaajaa. Itse en tätä nähnyt, vaan kuulin katsojilta. Myös tilanteesta otetuissa valokuvissa se näyttää rauhalliselta. Sitten ammuttiin kaksi laukausta, toinen koirakon liikkuessa ja toinen paikallaan ollessa. Brindi ei ollut moksiskaan.
Se on ollut aina laukausvarma.
Brindin koetulos oli minulle pienoinen yllätys. Meidän pieni lellityttö, kuten Mantakin, sai aika korkeat pisteet ja päihitti pisteissä testiin osallistuneet palveluskoirat ja isot molossit. Ja hauskinta oli, että ohimeneviä pieniä hetkiä lukuunottamatta Brindillä näytti olevan testissä todella hauskaa, sillä kaikenlainen ”äksöni” saa sen syttymään.
LTE, Tuusula, 13.9.2014 : FI40768/10 NEVICATA’S JULIA ROBERTS

Arvo Osasuoritus Tulos Pisteet
1 +1 Toimintakyky Kohtuullinen 15
2 +1 Terävyys Pieni ilman jälj. jäävää hyökkäyshalua 1
3 +1 Puolustushalu Pieni 1
4 +2 Taisteluhalu Kohtuullinen 20
5 +1 Hermorakenne Hieman rauhaton 35
6 +2 Temperamentti Kohtuullisen vilkas 30
7 +1 Kovuus Hieman pehmeä 8
8 +3 Luoksepäästävyys Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin 45
9 ++ Laukauspelottomuus Laukausvarma
Yhteensä 155
Yleistä 21/10/2014

Kommentoi


http://hornygirlescort.com