Deana At Nevicata´s z Certovej Záhrady ”Manta” MeJä kokeessa 2.-3.5.2015!

Lisää kommentti

MeJä-koe 2.-3.5.2015 Mynämäki – Karjalan Korvenkävijöiden järjestämä koe.
Kokeen ylituomarina toimi Marko Aaltonen. Muina tuomareina Juhani Heikniemi (arvioi Mantan suorituksen) & Virpi Solla.
Lauantaiaamuna kukonlaulun aikaan ylös ja ulos, lenkille ja pakkautumaan koiran kanssa autoon ja siitä nokka kohden Mynämäkeä Karjalan Korvenkävijöiden majaa.Täytynee sanoa, että perille päästyäni en muuta voinut kuin todeta, että puitteet ovat kohdillaan.
Kyseessä oli kolmen tuomarin kokeet, joten 18 koirakkoa mahtui mukaan, 6 koirakkoa kullekin tuomarille. Launtaina oli jälkipäivä, mikä tarkoitaa sitä, että silloin tehdään koejäljet maastoon vanhenemaan.

Siinä kahvia hörppiessä majan viihtyisässä oleskelutilassa,  koekeeseen osallistujat jaettiin jälkipareihin. Olin toivonnut parikseni vahvan kompassinkäyttötaidon omaavan henkilön ja että pääsisin tekemään yhden VOIttajaluokan jäljen, (www.springerspanielit.com/koemuodot/meja). Koetoimikunta oli järjestänyt minulle pariksi Tommin, ja hänen kanssaan sitten suuntasimme metsään, kun kartat koejäljistä oli jaettu, suunnat mitattu ja lopulliset jälkisuunnitelmat tehty paperille. Ensin tehtiin VOIttajaluokan jälki, sillä sen piti vanheta pidempään metsässä ja sitten tehtiin minun opastamani AVOimen luokan jälki.

Siinä se lauantaipäivä mukavasti menikin – aivan loistavan jälkiparin kanssa, siellä puskassa rämpiessä sitä tuli jaettua elämäntarinaa puolin ja toisin. Totesinkin päivän päätteeksi, että meillä oli ollut molemmilla oivallista aikaa; metsä ja hyvä seura. Illan päätteeksi päästiin saunaan ja se kruunasi päivän.
Saunomisen jälkeen hyppäsin autoon Mantan kanssa ja suuntasin majapaikkaani, noin 8km päässä sijaitsevaan Loma- ja hoivakoti Laihoon, missä minua odotti pieni huone, ja siellä me Mantan kanssa yövyimme.

Sunnuntaiaamu koitti ja pieni pisulenkki Mantan kanssa ja takaisin Karjalan Korvenkävijöiden majalle. Koe alkoi vastaavan koetoimitsijan puheella, jossa käytiin läpi yleisiä sääntöjä, miten tulee majalla toimia, aikatauluista, saunomismahdollisuuksista.
Tällä kertaa puheen piti valvotusti harjoittelijakoesihteeri. Sitten ylituomari puhutteli kokeeseen osallistujat ja tällä kerralla muutamia asioita mainitsivat myös kaksi muuta tuomaria. Tämän jälkeen jaettiin ajettavat jäljet, samalla selvisi kenelle minä opastan jäljen ja kuka opastaa sen jäljen, mikä tuli minun ja Manta ajettavaksi. Varsinainen koe alkaa laukausvarmuustestillä. Koiran tulee sietää laukausäänet. Laukausta pelkäävä koira ei saa oikeutta ajaa jälkeä. Mantahan ei ole moksiskaan laukauksesta, toki se suuntaa katseensa ampujaa kohden, mutta ei säikähdä.

Jälkijärjestys meni niin,  että ensin minä opastin  Tommin kanssa tekemäni  jäljen, jonka jälkeen oli Mantan ja minun vuoro ajaa jälki. Olin merkannut opastamani jäljen niin hyvin, että metsässä olin koko ajan tietoinen missä jälki kulki. Varma tunne ja silloin tilanteesta pystyy nauttimaan. Tommin kanssa tekemämme jäljen ajannut koirakko sai parhaimman AVOimen luokan tuloksen ja koko päivän toiseksi parhaan tuloksen, se on AINA jäljen tekijöille suuri onnistumisen merkki ja lämmittää mieltä sanoinkuvaamattomasti.

Sitten tulikin Mantan ja minun vuoro mennä jäljelle! Kapsutin sormellani alkumakausta ja Manta olisi jo kovasti halunnut lähteä, mutta rauhoitin koiran vielä hetkeksi ihmettelemään makausta ja keräämään kierroksia ja intoa suorittaa ajo. Sitten matkaan: alku meni kuin raiteilla, jouduin jarruttamaan Mantaa ihan kunnolla, sillä tuomari alkupuhuttelussa ilmoitti, että metsässä ei ole kyse kilpajuoksusta. Tovin matkaa edettyään Manta harhautui jäljeltä sivuun, sen verran pitkälle, että tuomari antoi siitä ”hukan” ja palautti meidän jäljelle. Matka jatkui ja Manta pörhälsi ensimmäisen kulman ja makauksen ohi merkkaamatta makausta. Lenkin tehtyään, ( olin jo ihan varma, että Manta ei enää löydä takaisin jäljelle) se palasi jäljelle ja taas mentiin. Jälleen kulku lähes jäljellä, seuraava kulma löytyi mallikkaasti ja sen Manta myös merkkasi selkeästi, niin että tuomarikin näki sen.

Viimeinen etappi kuljettiin jälleen todella tyylikkäästi, hieman jäljen molemmilta puolilta tarkistellen, loppumakauksen yli, mutta lopulta löysi makauksen ja merkkasi sen, sekä kantoi löytyneen aarteen tielle asti. Olin äärimmäisen tyytyväinen, sillä tässä vaiheessa tiesin, että hyväksytty tulos tulee!  Tuomari kehoitti harjoittelemaan kulmia(yllätys yllätys)! Kun lähdimme jäljelle, olin huomaavani tuomarilla silmien pyörittelyä – hän nimittäin kulki (tietysti) ensimmäistä kertaa bostoninterrierin perässä ja ennakko-oletukset varmasti painoivat mielessä… Jäljenajon jälkeen huomasin tuomarin voittaneen ennakkoluulonsa ja oli silmin nähden hyvillään suorituksesta! Varmistuksen siitä sain, kun kokoonnuimme takaisin majalle ja meidän tuomarimme istui ylituomarin vieressä ja he katsoivat Mantaa; kuulin kuinka tuomarimme kertoi loiste silmissään, että siinäpä reippaasti jäljellä liikkuva koira, jonka vauhti vaan paranee, kun huomaa eksyneensä jäljeltä! Kyllähän se lämmön saa rintapieleen nousemaan, kun kokenut metsämies muuttaa täysin mielipidettään koirasta sen suorituksen nähtyään.

Koeviikonlopun aikana tulee kuljettua jälkiä seitsemän kertaa läpi: ensin tehdään jälkiparin kanssa kaksi jälkeä, joista ensimmäisellä kerralla jälki suunnistetaan ja merkataan ja toisella kerralla piilomerkataan, poistetaan näkyvät merkit ja verestetään. Toisena päivänä opastetaan tehty jälki, ajat sinulle tehdyn jäljen ja keräät opastamastasi jäljestä merkit pois eli jälkiä kuljetaan kolme kertaa.

Lopulta koitti tulosten ilmoitustilaisuus, missä jokaisen koirakon jälkikertomus luetaan ääneen ja koirakot palkitaan. Manta sai AVO2 32/50p – olen tulokseen suuresti tyytyväinen, sillä yhden hukan jälkeen maistuu makialta saada tulos. Jäljentekoparini Tommi teki koiransa kanssa (pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira) päivän parhaimman tuloksen VOIttajaluokassa, mikä sekin lisäsi ilon ja onnen tunnetta päivälle.
Kaiken kaikkiaan aivan loistava viikonloppu hyvässä seurassa, koiran kanssa metsässä.

Minna & Manta 😮

Yleistä 16/05/2015

2 kommenttia uutiseen “Deana At Nevicata´s z Certovej Záhrady ”Manta” MeJä kokeessa 2.-3.5.2015!”

  1. The Heimopäällikkö Says:

    Loistava tulos – jälleen!
    Lämpimät onnitteluni teille molemmille!!!

  2. Mellunmäen Hurjat Says:

    Hieno tulos ja onpa hieno pysti! Sorkka näyttää myös tosi herkulta:)

Kommentoi


http://hornygirlescort.com