Nevicata’s Whitney Houston ”Miisa” Rally-tokoilee!

Lisää kommentti

Harrastuksena Rally-toko

Aloitimme Miisan kanssa Rally-toko harrastuksen kesällä 2014. Miisa oli silloin 2,5 vuotias. Tämä on meidän ensimmäinen harrastuksemme, joten kaikki oli ihan uutta.

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkylteistä. Tehtäväkylttien kohdalla suoritetaan niissä oleva tehtävä. Tehtäviä on paljon erilaisia kuten esimerkiksi suunnanmuutoksia, puolenvaihtoja, pujottelua, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoa. Radalla voi olla myös lelu-ja namihoukutuksia, hyppyjä tai putki.

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Kun koirakko saavuttaa kolme vähintään 70 pisteen hyväksyttyä tulosta, siirtyy se seuraavaan tasoluokkaan. Hyväksytty tulos on siis yli 70 pistettä ja maksimipisteet 100. Kolmesta hyväksytystä tuloksesta myönnetään jokaisessa luokassa koulutustunnus RTK1-RTK4. Pistevähennyksiä tulee esimerkiksi väärin suoritetuista liikkeistä, asentojen vinoudesta ja hitaudesta.

Aloitimme siis viime kesänä, joten nyt on tullut vajaa vuosi harjoiteltua. Paljon on sekä ohjaaja että koira oppineet. Käymme kerran viikossa harjoituksissa, jotka järjestää Villähteen agility-urheilijat ry.

Rally-tokon harrastaminen on hauskaa ja mikä parasta, myös Miisa nauttii siitä. Miisa tykkää oppia uutta ja varsinkin silloin, kun siitä saa herkkupalan palkaksi.

Miisan ja minun ensimmäinen kisa oli Hangossa 6.9.2014. Minua jännitti kovasti millainen rata on ja miten meillä menee. Myös sää jännitti, koska Miisa on sen verran hienohelma, ettei se mene märälle maalle makaamaan. Rata meni muuten todella hyvin, mutta lopputulos oli hylätty, koska olin laittanut käden taskuun ennen kun poistuin kehästä. Tämä tulkittiin palkkaukseksi, mikä ei ole sallittua.

Kisan jälkeen jatkoimme treenausta ja yritimme ilmoittautua kisoihin. Kisoihin on kuitenkin vaikea päästä, koska kyseessä on niin suosittu laji. Seuraava kisamme olikin sitten omat (VAU:n) kisat Lahdessa 1.11.2014. Taas oli jännitys suuri, mutta helpotus vielä suurempi kun tuloksena oli 94 pistettä. Ainoat virheet tulivat hihnan kiristymisestä eli Miisa teki täydellisen suorituksen.

Kolmannet kisamme oli Lempäälässä 14.2.2015. Rata meni muuten hyvin, mutta Miisa keksi että kylteissä oli hyviä hajuja niin haistelusta tuli virhepisteitä. Myös maahanmenot sujuivat loistavasti, vaikka niissä on harjoituksissa ollut ongelmia. Tuloksena oli 96 pistettä, joten ei ollut turha reissu Lempäälään.

7.3.2015 oli taas aika kisata Lahdessa. Itse en ollut ollenkaan tyytyväinen rataan, koska siinä oli monia kohtia, jotka olisivat voineet mennä paremmin. Tuloksena oli kuitenkin 92 pistettä. Se oli kolmas hyväksytty tulos alokasluokasta, joten nousimme avoimeen luokkaan. Saavutimme myös koulutustunnuksen RTK1. Nyt vain kohti avointa luokkaa ja vaikeampia ratoja!

Yleistä 18/03/2015

2 kommenttia uutiseen “Nevicata’s Whitney Houston ”Miisa” Rally-tokoilee!”

  1. The Heimopäällikkö Says:

    Loistavaa Laura & Miisa!
    Bostonista on moneksi!

  2. Mellunmäen Hurjat Says:

    Paljon onnea! Tsemppiä avoimen kisoihin, toivottavasti kisapaikkoja järkkääntyy. Lohdutukseksi sanottakoon että meilläkin kisoissa eniten virhepisteitä aiheutti aina emäntä… 😉

Kommentoi


http://hornygirlescort.com